MALT, een hedendaagse knipoog naar een rijk verleden
01/10/2021

MALT staat voor een nieuw stadsdistrict in het bruisende Mechelen. Een plek waar leven, wonen, werken en ontspannen moeiteloos in elkaar overvloeien. Waar generaties kunnen doorstromen, met bijzondere aandacht voor groene ruimte en respect voor ons erfgoed.

De projectnaam MALT is een knipoog naar ‘Malterie Vandermolen’, de voormalige mouterij die zich vroeger op de site bevond. Mout is het basisingrediënt voor wat bruist, en zo is ook MALT de impuls om de Mechelse stationsomgeving als woon- en werkplek verder op de kaart te zetten.

MALT wordt een district onder stroom omdat het tegemoetkomt aan de woon- en werkwensen van de toekomst en van de bestaande omgeving. Een groene en toegankelijke leefomgeving zet de reeds levendige buurt verder in beweging. MALT verbindt mens, natuur en architectuur met elkaar en is, op een steenworp van het station gelegen, constant in beweging. Zo geven we deze mooie, historische site een langverwacht tweede leven.

Meer nieuws

01/10/2021

Aan het station van Mechelen staat MALT in de steigers: een duurzame, groene en uiterst toegankelijke stadskern die voor optimale verbinding zal zorgen. Zo wordt het district een w

25/01/2023

Mechelen en zijn omringende gehuchten maakten in de 13de eeuw een ongeziene bloei mee. Het succes duurde tot de 16de eeuw, wanneer het aanhoudende politiek-religieuze geweld ervoor

20/05/2022

Vandaag brachten de leden van de brownfieldcel van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen een bezoek aan ons stadsvernieuwingsproject MALT.